FiqahKadir is a Malaysian Blogger who loves Fashion, Shopping and Business. I blog about beauty, lifestyle food,fashion, travel, online business tips and trick basically anything that comes to mind

My Make Up Box!

Finally..My makeup skrang da kemas..Xserabut and senang nak carik..Haha..Tadi jalan-jalan kt BB sorang-sorang dengan niat nak beli BOX.. haha..Lain nak,lain dapat..Even kecil n xde roda its ok la..Better than nothing...
So konon nak tgk2 jela satu kedai ni yang jual bulu mata..lastly terpikat,!!Melayang RM1++ ..Sorry my abang sebab xberjimat..Every weekend RM1++ spend for makeup..mau xbankrap mak aku..Duit niaga kt Padieka pon aku pakai kadang-kadang..hahaha..


So,dalam mencari-cari bulu mata palsu,terjumpa la plak berus mekap yang aku nak..Yeaaa~ sronoknyer!!..So terambil 4pcs brus..OMG!!! But semua nye dari bulu ori..Murah jugak..Ada 3 jenis bulu,bulu kambing,kuda and tupai..haha..Tergelak bila aku tny,"bulu apa yang ada" kt tokey td.

4 jenis berus yg beli tadi shading brush,socket brush,eyeliner brush n lupe nama..but itu pkai untuk corner mata...Bulu mmg best..

then other ika beli eyelashes favrett ika,eyelashes applicator,pelentik bulu mata,and tu sajee...
Dia jual naturactor RM28 jer..but ada yg jual online smpai RM50..woahhh!!!!so berbaloi la kalo beli offline..hoho.. And yg tu original k...Kat City one Plaza plak jual RM25..
aku xbeli sebab xarif lg dgn warna2 dia..Tp yg tu ok kalo nk pkai hri2.. And kulit pon cantek..Gebu...

Then,aku beli makeup box!


yang kecil jer..Xde troly.. But im like it!! mcm mn nk susun yer????


.














..















...
..............













.




ermmmmmmm....




..







..




mmmm








..





Taraaaa!!!!Pening gak nk nyusun!


Even space xckup untuk barang aku,terpaksa aku sumbat mcm2 kt bawah skali..But still xpenuh.brg pon biasa-biasa je..xbyk koleksi lagi..

Oh My Goshhh~

Aku sangat ngantuk..Esok mau pergi photoshoot untuk koleksi terbaru baju aku..
So ni sneak peek www.padieka.com ..



So.who gonna be their model??
Ans: Me!
Yup! sebab xde sape pon nk jadi model aku..So,biarla aku je jadi..Ada pon demand sgt nk ongkos..Bikin portfolio saje udah kan??Hehehe..Sungguh teruja and kecut perut..While baju bersepahan kat sebelah aku sebab penat mikir nk match dgn apa.But alhamdulillah..Semoga semuanya selamat..
Majulah gadis bertudung Malaysia!!!

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature