FiqahKadir is a Malaysian Blogger who loves Fashion, Shopping and Business. I blog about beauty, lifestyle food,fashion, travel, online business tips and trick basically anything that comes to mind

Segalanya untuk cita-cita!!

Last my makeup kit and tools taken last year i think..Time tu lagi berkobar2 aku nk start makeup but dihalang oleh ayah aku..Dia cakap menghabiskan duit je beli mekap..So time tu aku rasa malas..dengan xdenye pendidikan tentang mekap..Asyik sronok mekap orang,smpai aku xkesah benda tu membazir macam tu je..Sampai even duit tinggal cukup2 makan,sanggup aku pergi kl semata-mata beli sebutir lipstick MAC..Betul!! ni kesah benar..But gambar yang lepas da hilang bila laptop aku yg berwarna hijau tu kene kebas orang..!! Hampeh!! Semua gambar2 kenangan hilang mcm tu je..So seb bek Abah baik hati kasi duit beli baru..but aku time tu xdemand,beli mini2 je..Hahaha..Janji boleh online!! 6hb January la tarikh hitam tuh!!
Geraaammm!!

But u know,my hubby awal2 lagi da support apa sahajaa aku nak buat..Thanks to Allah,sebab kurniakan 
seorang lelaki macam en.Paddy..haha..Well u know,dia hadiahkan aku 180pallate of eyeshadow..Beli online je time tu..Suke banget..!!!



Taraaa!! nila dia..Ada yang xpakai lagi tau.Beli tahun lepas!!hehe..Sebab sayaaannnggg!!
So dulu aku memang berhabisan untuk mekap.But now,lepas da pergi kelas mekap,da semakin membuak2 pulak..Aku rasa,mungkin sebab aku suka seni and lukisan,so sukala menconteng muka orang..Masa kecik2 dulu pon suke men mekap2 tao!!


Ni plak sebahagian koleksi aku..sebab yang lain tu tersorok dlm beg,and aku terlupa nk ambik gambar sekali!!!But ckupla tgk koleksi ni..Cuma box je xbeli lagi!!Hee..xsabar2 aku nk penuhkan box mekap aku nanti.Hehehe..For brushes,step by step..but skrg cuma ada 17pcs je baru,,Nak tambah lg!!

 Ni plak kryolan stick..Boleh tahan lama..But xboleh pakai selalu..!!
Sebab kalau slalu pakai long term dia xbaek..SO..ni untuk preparation aku untuk mekap orang..Semuanya ni aku beli skali gus..mcm mana xhabis duit!!! total RM340 untuk stick ni sahaja..Mak aku tau,mampos!!hahha
Kesannya memang bagusla kalau nk mekap pengantin.Sejak da beli ni,kene study la yer pasal blend2 and warna kulit..untuk kulit aku FS38 or 5..yela,im hitam manis gitu..
But,its worth it ok! Look,how excited i am!!


and this is Elianto pallate..Xpenuh2..sebab aku asyik taruk kt bekas lain je..sebab senang nak bawak kan..So,its still cantik..!all color byk matte la..no glitter..but pasni nk tambah lagi even jaraang pakai..!!
Untuk korang yg saving2 tu,highly recommended sebab yang ni murah..But kene apply cantik2..

Untuk makeup remover yg xde dlm gambar ni,ieka pakai elianto oil makeup remover..Tebal mana pon mekap,memang tanggal and xkeringkan kulit.!!

This is Trial Makeup for Tiqa..Just light2 je tau..sebab dia xbiasa mekap..nanti takot terkamjat plak tgk muka
bedak tebal2!! Gambar ni non edited ok..!!


before!





Biar gambar yg bercerita..EH!! anyway,even ieka baru je ambik kursus,itu xbermaksud bermula ieka mekap orang tau.Kalau korang ada berminat untuk apa2 event..Boleh inform ieka.Harga serendah RM30 ..Highly recommended for student! Nak pergi any party or dinner..And for wedding or engagement!

Also a biggest story to tell yeah!!
wait for the next entry!


2 comments on "Segalanya untuk cita-cita!!"

Custom Post Signature

Custom Post  Signature