Love . Makeup . Style . Diy

Image Slider

29 January 2011

Whats happen on that date?well pergi mekap orang la nyah lau hujong2 minggu cenggini...well,aku dapat makeup sorang petite girl named Dila GucciGucca..cute jew aw..well aritu memang tunggang langgang sket la bila da ramai2 ni..Photographer lak yang senior2 ni memang punctual sket orgnye...
Well makeup started jam 9lebey gak la..Sampai memory card kamera aku tertinggal..xdpt nak ambik gmbar before n after..just mintak tolong kt Faiz Compax'v..so dia yg tolong ambik gambar..hehe..So,i makeup time tu memang terumbang ambing sket la..bayangkan senior makeup artist semua ada kt situ..mau xcuak aku..jeling2 tgk cara mekap...makeup semua branded 1st class punya..hahaha...tkot..dgn hair spray and bobbie pin yg tidak bahawakk..aiyooo memang ketakutan dan kecuakan jugakla buat semua tu..!!tapi kebanyakan model/talent memang berubah bile lepas makeup sayang2 kuh!!My eyeshadow makeup for my model xberapa puas hatila!!but the base,i love..wahh..angkot bakul sendirikkk..gitewwww...

so for hairdo aku dapatla buat even aku xtahu langsung mcm mane nak buat..seb baek malam before that day aku manfaatkan dengan tgk tutorial kt youtube cara buat rambot mcm tu..So,impressed!!even thats my 1st hairdo yg ala2 kreatif tu!Alhamdulillah..Kadang2,makeup xberhasil tanpa rambot yang tak menggunung..

in progress..thx kat photographer ambik gambar ni and upload kt FB!huhu..

Sampai tolong kak Mai buat rambot untuk modelnye,even aku pon baru 1st time mendandan rambot orang..yang xley blah tu,pandai lak aku buat dandan lipan yang xpernah2 aku buat kt orang sebelum ni..tapi sekurang-kurangnya aku dapatla tolong dia and pinjam hair spray and bobbie pin die..ngehehe


i makeup Dila yang pakai baju merah tu..and itulah rambot yang saya buat untuk dia..okey x??

At the same day ieka kene pulang ke Perak petang tu jugak..Boleh plak lepak kt atas pondok tempat makeup tu then kak mai kuarkan bulu-bulu mata and celak yang dia beli kat endon.Korang nk tau dia jual RM5 sahaja okey!!! even bulu mata tu adalah real hair..bukan bulu plastik yg berkilat kalau ambik gambar tu..Ni real hairrr..!!! kat sini terjual RM20 sepasang..jimat x?So aku terambil 2 kotak and celak (xtau pe istimewa celak tu) ..Ambik celak tu pon sebab makeup artist n mak andam banyak pakai..tu yang ambik tu..celak oren tula..So prepare je..Then sembang2 dgn kak Mai,kebetulan dia nak pergi MAC and dia ada kad,so terpaksa balik awal sket..tkot nanti nak bli lame plak..bis nak sampai perak malamm???




gambar xclear r..pakai kamera lappy jew..sedeyyy~

So,makeup apa yang saya beli pada 29/1/11??
nilah semuanya..hehe..blkang tu lipstick merah makngah..sebab slalu je xde lipstick matte warna merah..
Hehehe.ambil di kedai ibu saya~ =P
Dendam shopping terbalas!!

Sekian!!

Night Study : Chinese New Year Style Makeup!

Actually sekarang ni aku da menyimpang sangat-sangat dari mencari nama-nama ubat,nama trade,generik,side effect and ape lagi ntah..Hisk...aku malas nak buat laaaahhhh...!!!
Xde mood tau x arini..td da r xjadi keluar..!!! Siot je en..
but now aku nga study pasal CNY style make up!!Nak buat mekap macam mane ni esok..
Mekap ok da..tapi yang bab rambot ni...hair spray xde,bobbie pin xde,bunga2 or hair accesoried semua xde nih!!!...
Sikat pon xde!!Tadi la xjadi nak pergi kua,langsung xbeli semua!
Da la esok start kol 8.30pg!
hOPE semua berjalan lancarrr~




Ada idea nak create ur fantasy for CNY style??

Kenapa Saya Suka Sangat Shopping!!!

Salam..setelah hampir bersawang blog ni,bru la ade masa nak update new entry ni..actually nga seronok pakai seluar baru yang chumel ni.hehehe...Beli @ Ambik kt www.padieka.com ..huhuhu...Bestnye and semaarrttt...~
memandangkan sekarang sudah kurang memakai seluar type jeans,sy skrg suka memakai seluar ala2 slack,cotton n mcm2 yang bagi saya cantik.. So actually yang i ambik ni i ambik 4 pcs je.. 2 warna n 2 size..
So,yg si ijo ni sangatla berkenan sebab raree..i love different okeyh..Sesetengah orang akan hipokrit mengatakan yang rare itu xcantik...ieka suka bergaya but ieka xsuka selalu bergaya..Sebab ieka bit lazy bum la..kadang2 kua xpakai mekap,and org ckp ieka xmandi..oiii.."aku mandi la nokkk" ..Cume disebabkan mata aku yg sepet,n tona warna kulit xsekata aku terpaksa trima apa yang orang cakap kt aku..Xpew2,dlm handbeg da ade lipgloss and kohl pencil untuk eyeliner..so sental jewww~!!!


And the ni nak tunjuk..yang ni la..hehe...inspired pny okie..kain memang cantik r..pastu ala2 korang beli kt Zara or Topshop..berbaloi la..sebab kalau sua kt butik tu da sah2 189++ smpai ke 300++ pon adew kot.but jeans kot yg tu.but yang ni only RM69 ..Kalau berkenan boleh la beli yer..skrg tinggal 1 je..Size S untuk hitam..


tapi kalau nak pakai ini kene sesuai dgn ur body type k..i xper,kurung,slim,and straight pny cutting..hehe..so boleh je redah..~So yangg ni namanyerr tapered trouser..search je google..korang akan nmpak la apa yang sepatotnye korang tau...heee..bukan harem pants k...tu lain sket designnyew...

So petang ni decide macam nak pergi shoppinn...!!! =))) 
nak pergi beli makeup!! yang penting MAC..lalala..


Cerita Bertunang yang di Perangatkan balik

Oh dear..Baru i tau bila ada orang ckp,"i bace blog u sebab nak tau pasal engagement u dulu"
ouhhh..Busy nye aku..Xtao nak cite apa la..

Weh..jom g skola balik..ahahaha...Xsangka dah nak 3 tahun berhijrah dari Kerian..
Hurm..Missed the moment..tapi xsuke wardennn!!!

me and Amy...

Friends from Mahsa nieh..jao tol berjalan..Terima Kasyeh..!!


simple but cantik..

garam n gula - sponsored by Cik Midah (jiran)



yang ni simple gile..but imported from Macca..

Bahuluu ikan..

Gorgeous Sireh Junjung!!

ramai berebut yang ini!!!

choco moist..~lovely taste!
kecewa tol bile tukang potong tu bukan akuh!!!..

Kegelisahan Melanda..

11/11/2011 - Nikah
12/11/2011 - Majlis di Rumah Perempuan (Me)
20/11/2011 - Majlis Sambut Menantu..


Graduate??? Dalam bulan November jugak,tapi xtao bile..Aiyooo!!!
Macam mane ni sayang2 ku...Hope xdela yg kene dengan Tarikh tu!!..Amin...~

Anyway..paling gelisah ialah aku macam xtau starting nak buat apa untuk wedding ni..
Banyak nak pakai jugak ni..But its ok..Xsabar jugak nak tunggu that day..Cuma,aku
perlukan wedding planner!!

Not the hired one,but yang tulus dan ikhlas..~
Belum sempat aku upload gambar bertunang tu,da plak muncul another day..Wedding preps!!
Actually En.Tunang saya da booked Hall untuk majlis kat Taiping nanti..so,boleh jadi
senang skit la kerja nye..
But for me..~im from "0" ...

Nasib baik aku ade kakak2 and abg2 yang pernah kawin before ni..so xperlula risau..
HELLLOOO!!! kau kursus kawin pon xambik lagi!!!
naa...its not the biggie probs..aku akan attend kelas tu sendiri dengan rasa bangga even
sorang2..Ada sapa2 nak teman??!!!

DIsebabkan aku gelabah sekarang ni,warna tema aku malas nak fikir lagi..
So... 1st,nak cari photographer,makeup artist,and nak tempah tudung nikah awal2 sket..!!huh!!
aritu xsempat nak tempah tudung..siot jerrr..~

Pape pon my sister ade sponsor tudung custome made yang chateq..still sukee...

p/s:jap ade idea,jap blank..ape laaa!

My Make Up Blog!

Tak de apa nak cakap..Cuma nak bagitau yang saya ada blog pink yang cantik..Oso ada blog untuk mekap-mekap..hehehe..Ni kira mcm blog folio aku la...So,nak servis apa boleh contact2 ea..Susah sangatla ieka nak update blog skrg..Ni pon nk kene tido awal,sebab esok nak kene g posting kol 6 pagi! Gila kan??hurm..sedey tao xckup tido..Esok mesti kene cucuk..erm.. xska nyer!! 
Esok kene amik darah antara satu sama lain,sebab nak dapat tandatangan untuk buku pengelaman time kat klinikal area..Abisla tangan2 ni kene cucuk...

Apa2 pon..jom visit my new blog..kalau suka,follow laa....
hehe...


Blog da siap,tunggu nk update sikit2 jer lagi..heheheee...
apa2 pun jgn lupa singgah yerrr..!~
Cantik tao header blog tu i buat..pusing pening nak design..Da lama xdesign ni almaklumlaaa..~

So,blog ni akan jadi my personal blog that sharing bout beauty,news,my though,my experiance and all....Everyone deserve to be beauty and handsome... Human nature,deal with it!


Love this pallete belong by Amy-Ameera..Hohoho

Barbie Inspired by Lady Gaga

Lady gaga is the most my fav artist..Lagu semua gempak,vdeo xseksi xsah,and gaya dia memang xmasuk akal..Tapi xper,,sebab dia kan artist,so xkesahla dia pny style mcm mane,ade je orang nk ambik gambar,siap boleh jual lagi..But kalau macam kite,bergaya pelik2,orang kt Malaysia ni cakap apa pulak kan..Kalau omputeh tu okey je..

So,yang paling best bile tgk patung barbie ni..1stly i tgk kt blog sape ntah i da lupe..then i search google banyak gileee la gambarnya..huhuhu..I just tgk mekap n style jew..Obses la konon...!!hehe..Anyway,aku suka sangat gaya barbie,rasa nak je conteng muka orang jadi muka barbie doll~ wallah gitu!!



yang ni gambar hanya beberape jela yer..sebab korang boleh tgk sendiri kt internet..Type kt google "barbie lady gaga" pon da bertimbun kelua..semua jenis style ade..Haishhh...geram je..

Kalau aku mekapkan orang super barbie,mesti lebih 4 jam aku mekapkan..ahhaha...Anyway enjoy yerr...~

Custom Post Signature

Custom Post  Signature