FiqahKadir is a Malaysian Blogger who loves Fashion, Shopping and Business. I blog about beauty, lifestyle food,fashion, travel, online business tips and trick basically anything that comes to mind

29 January 2011

Whats happen on that date?well pergi mekap orang la nyah lau hujong2 minggu cenggini...well,aku dapat makeup sorang petite girl named Dila GucciGucca..cute jew aw..well aritu memang tunggang langgang sket la bila da ramai2 ni..Photographer lak yang senior2 ni memang punctual sket orgnye...
Well makeup started jam 9lebey gak la..Sampai memory card kamera aku tertinggal..xdpt nak ambik gmbar before n after..just mintak tolong kt Faiz Compax'v..so dia yg tolong ambik gambar..hehe..So,i makeup time tu memang terumbang ambing sket la..bayangkan senior makeup artist semua ada kt situ..mau xcuak aku..jeling2 tgk cara mekap...makeup semua branded 1st class punya..hahaha...tkot..dgn hair spray and bobbie pin yg tidak bahawakk..aiyooo memang ketakutan dan kecuakan jugakla buat semua tu..!!tapi kebanyakan model/talent memang berubah bile lepas makeup sayang2 kuh!!My eyeshadow makeup for my model xberapa puas hatila!!but the base,i love..wahh..angkot bakul sendirikkk..gitewwww...

so for hairdo aku dapatla buat even aku xtahu langsung mcm mane nak buat..seb baek malam before that day aku manfaatkan dengan tgk tutorial kt youtube cara buat rambot mcm tu..So,impressed!!even thats my 1st hairdo yg ala2 kreatif tu!Alhamdulillah..Kadang2,makeup xberhasil tanpa rambot yang tak menggunung..

in progress..thx kat photographer ambik gambar ni and upload kt FB!huhu..

Sampai tolong kak Mai buat rambot untuk modelnye,even aku pon baru 1st time mendandan rambot orang..yang xley blah tu,pandai lak aku buat dandan lipan yang xpernah2 aku buat kt orang sebelum ni..tapi sekurang-kurangnya aku dapatla tolong dia and pinjam hair spray and bobbie pin die..ngehehe


i makeup Dila yang pakai baju merah tu..and itulah rambot yang saya buat untuk dia..okey x??

At the same day ieka kene pulang ke Perak petang tu jugak..Boleh plak lepak kt atas pondok tempat makeup tu then kak mai kuarkan bulu-bulu mata and celak yang dia beli kat endon.Korang nk tau dia jual RM5 sahaja okey!!! even bulu mata tu adalah real hair..bukan bulu plastik yg berkilat kalau ambik gambar tu..Ni real hairrr..!!! kat sini terjual RM20 sepasang..jimat x?So aku terambil 2 kotak and celak (xtau pe istimewa celak tu) ..Ambik celak tu pon sebab makeup artist n mak andam banyak pakai..tu yang ambik tu..celak oren tula..So prepare je..Then sembang2 dgn kak Mai,kebetulan dia nak pergi MAC and dia ada kad,so terpaksa balik awal sket..tkot nanti nak bli lame plak..bis nak sampai perak malamm???




gambar xclear r..pakai kamera lappy jew..sedeyyy~

So,makeup apa yang saya beli pada 29/1/11??
nilah semuanya..hehe..blkang tu lipstick merah makngah..sebab slalu je xde lipstick matte warna merah..
Hehehe.ambil di kedai ibu saya~ =P
Dendam shopping terbalas!!

Sekian!!

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature