Love . Makeup . Style . Diy

Review Product:How to Look Natural

Sebagai gadhis yang mengimpikan kecantikan semula jadi,ieka nak cerita tentang my review pasal blusher..Well,ieka sgt sukakan blusher n eyebrow in makeup...base paling pentingla..but benda mekap yg paling penting ielah eyebrow n blusher..So last time,lepas bayar bil celcom broadband yg tertunggak tu,ieka tringin nak
pergi MAC cosmetics untuk beli blusher yg ada mineral tu..Well,disebabkan ieka sangat kesempitan uang,maka xjadilah nak pergi MAC,so singgah sahaja di BODY SHOP...Sana tgh ada sale! Beli 3 barang,antara harga termurah dr 3 barang tu akan dapat 50% diskaun..Best x?bestkan..tp nk buat macam mana...

Sebenarnya nak bli blusher ni terinspirasi drpada pipi J.Lo time dia jadi juri American Idol..Cantik je makeup dia..simple,natural but elegant..So trosla tny akak yg keje kt Body Shop tu (sg.wang) ,well ieka nak tny blusher yg coklat2 n nampak natural tu..so dia pon kasi la baked blusher tu. RM69 shj..kalau kt MAC,mineral tu RM90 ...saving x?? saving kan?? Barang dia pon cantik..Pe lagi,suruh la akak tu demo...
Kalau ikutkan hati nak ambik je semua yang ada tu,tp apakan daya...kene save la duit sikit...

So,kalau nak tgk style makeup,i suke gile makeup J.LO..even ieka xdelah minat sangat minah itu..~tapi sebab makeup dia nmpak natural tu la ieka taksub sgt nak beli dengan blusher berwarna itu..Selain tu,warna2 yg macam ni boleh buat muka kita nampak kurus..yeayy!! memang bagus pon...!! 


So,dia ni lah dia..taraaa..~ ni warna gelap sikit sebab ieka memang gelap pon..ada lagi satu blusher tu,tp mcm xnmpak je kalau ieka pakai..Tapi inshaAllah nak beli jugak yg itu. =))

Tadi da buat experiment kt muka Ifa,my roomate,so td saje2 mekapkan dia..memang tgh rajin td..sambil asah skill..so,byk yg da improve with my makeup..n ieka da xbyk kelam kabut time makeup..So time experment tadi,ieka try mix dgn blusher MAC warna pinkish2 tu,and hasilnya sgt natural n fresh...wuuu~ cantik!!!!

So,skrang ni tgh nak edit vdeo tutorial makeup lagi..hope bole membantu korang yg bermasalah dlm mekap2 ni...So,Secara am nya..ieka nak promote new collection akan released kt www.padieka.com ...Alang2 da mekap2 td,ieka da shoot skit la baju.. =)) Ni tgk!

Model : Ifa
Wardrobe : www.padieka.com
Hijab : my personal collection (maysaa)
Makeup : Ieka Padieka
Photo/edit: Ieka Padieka


So..stay tuned!!
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature