FiqahKadir is a Malaysian Blogger who loves Fashion, Shopping and Business. I blog about beauty, lifestyle food,fashion, travel, online business tips and trick basically anything that comes to mind

OMG ..Saya Mau Kawen da!!!

Rasa macam dah lama xupdate blog ni kan??memang da lama pon..tapi apa yang penting tarikh nikah dah pun dicepatkan.. But cuma nikah je yg cepatkan tau..tapi majlis sanding buat bulan 11 jugak..12 November 2011...1stly nak buat time 12hb June,then tak jadi pulak...sebabnya sepupu eden kahwin...Now jatuhla pada 19hb June.. preparation berjalan lancar..esok nak start pergi spa..da booking time da... murah jeeee..... 3kali sesi = RM350 je!.. semua ada..sauna,jakuzi,hair treatment,facial ,blalalala...setiap minggu akan buat sekali sesi... =)

Cerita pasal baju nikah,memang kelam kabutla buat..seb baik ada akak tu nak buat..tapi time hantar booking aritu,da la banyak ckp, ntah mcm manela jadiknye baju tu..tapi time tu memang haku stright la! ..kain xpyh mahal2..beli kt kamdar je sebab kt taiping kamdar n nagoya je ada..kain yg aku nak plak boleh plak tinggal 2.5 meter je lagi..bedal jerla...then bawah tu pakai kain satin..


My baju's for nikah simple je..ala2 kt atas ni la.. using lace w/o any labuci's, semua skali untuk baju perempuan sahaja RM280,mahal x?ambik jela..
 .. tudung plak
xtahu la nak pakai yg macam mane ni..hadeh..~my sis suruh pakai najjah yg warna offwhite tu..tapi,not sure lagi la..dengan dia pon xbyr lg..haha..so,samada nak ambik yang itew atau aku nak cari kt Ariani dulu..hehe..


handbouquet da tempah..Ambil yang kecil je.. RM60 tempahnya untuk fresh flower...
ieka pilih warna merah darah..sebab nampak secocok dengan baju warna putih.. =)


im just be like normal girl..so nanti nak tunjuk kt anak2,diorang mesti tau..ooo ni mak time nikah..suci je nampak kan..even my skin hitam.. tetttt!!!~ =P (alamak tetibe dapat sms from kawan aku yang nak kawin minggu ni,suo jadi pengapit..wahh....baru 2nd time...terima jela sebelum jadi bini orang) hehe...


then my fren,i think nak suroh diorang pakai warna2 yg creamy2 or yellowish la..sebab sampin lelaki,and a diamond2 kt baju aku warna ala2 gitu... =)  eh..pas da google..chantek pulak.. tp warna bunga pulak...merah sesuai ke??dilemma lagik...~
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature