Love . Makeup . Style . Diy

Cerita Tentang Benji

seminggu selepas hubby hadiahkan NiNi (kucing betina) , kitorang berdua jumpa seekor lagi kucing kt RnR sg.perak.Kesian sangat tgk anak kucing tu,tgh sejuk,muke mmg xcomel la.Benda pertama yang husband aku tgk ialah ekor.dia suka ekor yg cantik...then,lepas tu kitorang blah..hehe,kitorang xnak amik pon.tapi sebelum smpai kat kereta,aku dengan hubby rasa mcm xsedap hati tinggal dia sekor kat situ.pastu tros amik..mmg jijik sket la,pasal ntah kuman apa yang dia ada,xpasti kan.Perot dia buncit (suspect cacing) then dia jerit2 nak turun..time tu plak tgh hujan,lagi kuat la jeritan dia..

Masa tu baru balik dari Sungkai,nak ke Taiping..so bawak NiNi sekali..nasibla ada sangkar dia,tros kuarkan NiNi and masokkan anak kucing tu..Da sampai kat rumah,aku letak kt blakang je,xnak kasi dia jalan lebih2,kotor kang uma aku..pasal masa tu mmg teruk sgtla dia..Hidong da kematu,sekeliling mulut dia xde bulu mcm joker adik ipar aku cakap..so kasi dia duduk dalam kotak,pasal kotak panasla sket,kalau atas mosaic xke sejuk lagi..sian tau,kecik2 kene buang,mcm mane la boleh terpisah dengan mak dia..Pasal kucing xpernah buang anak!then lepas kasi makan semua,esoknye bawak pulak pergi jumpe vet..dia kasi cucuk cacing n kasi ubat vitamin. okla,asal kau sihat.. semua kat klinik vet tgk dia..kesiannn..

So,time tu dia pny najis,bapak banyak oi..xlarat nak menapis..haish..nasib reti buang kt tempat berak diorang..aku lagi sayang NiNi pasal itu hadiah dr hubby,and Hubby pon dapat Hadiah.so dia yang nama kan anak kucing tu Benji.. Hubby sayang la kt Benji,tp yang mandikan aku jugak..haisshhh!


seminggu selepas tu dia da comel sket..tp perot dia yg xkempis2..vet tu cakap pasal angin byk..
tp bila dia kentot mmg busuk xley nak cakap..igt diorang berak merata,padahal kentot dibudak ini..
kesian.. Tip untuk kembong perot haiwan vet tu cakap,kasi minom air halia..suap pakai syringe.

Now hubby kerja offshore 3 bulan,so aku lah kene menjaga 2-2 ekor ni..Benji semalam masuk dalam enjin,
habis tangan berdarah..nasib kene satu jari je..kalau x,boleh patah woo...so,aku xdpt nak bawak dia pg
jumpe vet,pasal arini ari ahad.Cuma aku wat dressing kt jari dia pakai dettol anti septic..cuci jela..tu je yg mampu.. lain2 kang lain pulak jadinye..
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature