FiqahKadir is a Malaysian Blogger who loves Fashion, Shopping and Business. I blog about beauty, lifestyle food,fashion, travel, online business tips and trick basically anything that comes to mind

Image Slider

My pregnancy - 20 Minggu

Da lamanyerr xblogging..dah nak batuk2 da bile masuk blog ni balik...berhabukkk!!! (konon)
walaupun xupdate,thx pada yg sudi untuk follow and dtg menjengah tiap2 hari..sapala gerangan mereka tu yer.. Tayunkk kamo..

Kenapa saya bukak balik ye blog ni..Kebosanan melanda kot.. dan saje nak membusy kan diri dari tgk gambar yang pelik2,video pelik2,bacaan yang pelik2..opss..18sx ke tu? saya rasa tak kot,byk lagi benda pelik2 skrg ni..maybe pasal aku tgh pregnant..so xley sebarangan tgk..nanti anak saya plak pelik.. Nauzubillah... Semoga anak saya nanti sihat mental dan fizikal..

Sekarang dah masuk yang ke 19 minggu 6 hari..so esok 20 minggu kandungan..ermm cepatnya berlalu.. baju pon kene pandai pilih..tp baju xjadi masalah,seluar ni masalah nye skrg.. kene la beli suar yg besar2,bergetah n selesa..perot da makin membesarla katakan.. Laptop pon xbole letak atas perot..senak..uhuk2! Well sangat teruja bila da pregnant skrg..and sedikit tersentuh bila teringat janin yang pertama dulu gugur.. Hurmm... ='( ..Tapi syukur sgt da ada pengganti.. Thank you Allah.!

Every month scan.. setiap kali scan mesti 3d so view dia advance sket la..kalau 2d tu mcm xgerak je baby,kalau 3d memang xduduk diam la die..geram je.. ase nak tubit2 jew..hihi.. last time scan 6 hari yg lepas, berat dia da 300g.. Tapi kesian, daddy dia xdpt tgk my scan sebab keje..just send gambar je..xpe..soon ieka akan post entry untuk scan baby.. doktor kate hidung macam saya pny.. hehe..daddy dia ckp jgn la ikot hidung saye..kuang asam betol..tau la xmancung..at least xde sinus problem k...


well scan masa 3 bulan doktor kata besar kemungkinan lelaki.. tp baru2 ni check up dia kate confirm baby boy..pasal nampak testis and senapang dia..seronok la daddy dia..and for me,i xkesah as long anak tu sihat..baby gigirl memangla best tp sebab pakaian je,lain2 sama je.. hurm.. 



Hi tgk cute tak gambar dato n datin ni..hihi.. Masa celebrate anniversary June aritu..malu je..
Tp super duper romantic and sgt suprise dari hubby..and tarikh tula jugak lekatnye baby dalam kandungan ni..Happy sgt agak nyer.. genapla setahun bernikah..Segala pahit manis masa kahwin..Alhamdulillah dapat tempuh jugak..~ 



But sebelum tu,sempat melancong ke Bangkok Thailand.. Abang blanje.. Best.. 1st time naik flight actually..walaupun sekejap je perjalanan,maksud ieka xde la sampai tidor2 macam pergi europe ke mane ke smpai bape jam dlm flight,tetap bestt...


And now perot makin hari makin boyot..cam xcaye je.. walaupun kecil molek je bulatnyer,tetap xcayela kan...sesuai ke nak jadi ibu ni..tp dont worry,syukur sgt2 dapat kurniaan menjadi ibu hamil dan mempunyai zuriat..walaupun dia asyik kick2 je..isk..nak main bola sepak ke,perenang negara ni??
Nanti i sambung..igt nak buat tutorial makeup or hijab..kita tunggu jela ea nanti.. =)



Custom Post Signature

Custom Post  Signature