Welcome to Fiqah Town!

Cara Untuk Bahagia : Kelas Pertama Kami

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Kelas Pertama Kami Pada 10 Sept 2019 lepas, ummi and my husband organize 1 program ilmu di rumah. So, masa tu we'olss memang dah plan lama cuma ambik masa nak menjadikannya. Sebab yg make it happen selalunya yg menaip ni lah..

So since 2012, ummi duduk sini, ada few contact yg ummi ada which is orang2 business. Program yg ummi buat ni memang untuk sharing je. Ummi and husband xambik apa2 payment pon.. kerana kita pon xtahu resultnya.

Mula2 nak commit tu, memang fikir, kalau FREE org xcommit, akan suka2 dia je dtg or tak dtg.. kita yg terkial2 follow up. Tp, masa depan rahsia ALLAH, jadi kami xde lah nak fikir apa sgt. And husband kata perlu 10-15 org je. So, ummi pon , masa nak update status tu memang cuma berserah 100% pada ALLAH utk beri siapa saja yg perlu

Lepas je ummi buka utk open group, Alhamdulillah dalam 45 org la dlm group.. Tu pon ada filter.. Cuma yg dekat je boleh join, tp ada la certain yg tersesat org jauh.. Xperla.. ada lah tu ALLAH susun..

So class berlangsung dr 10-5.30 ptg.. Banyak sebenarnya nak share, tp kalau byk2 kang, blom tentu apply yg semua yg lain tu.. Alhamdulillah 15 org dapat hadir majlis ilmu yg datang rumah.. Nangis, ketawa, happy semua bercampur baur..But,they enjoy.. Berapa banyak blockage yang disimpan sampai impian baru stuck nak masuk..

Antara topik yang kita buat adalah Theraphy Delete, Talk To ALLAH, Mind to Muscle, . Itu Ummi conduct and AlhamdulILLAH, mostly dapat feel. Yay!!
And husband cover topik Asmaul Husna, Islamic Meditation , Self Image, Be Present dan few topic lain lg.

Topik ni je mampu untuk dishare buat masa ni atas kerana masa yg terhad, dan kami share apa yg memang kami dah apply,faham dan ready utk deliver..

***********



semua happy padahal letih gile tahu..!


Kemudian, apa purpose kelas ni adalah untuk melatih minda yg positif.. Sebab usahawan ni tak lari dgn cepat sgt utk tukar jadi negatif. Jadinya kami ambil inisiatif untuk meramaikan usahawan yang positif berhampiran di Taiping ni. MasyaaALLAH, aura semua hebat2.. xkekok and xmalu

But ada yg tny ummi, utk join group ni, but bkn ummi xnak kasi, cuma kami nak makesure teguh dulu yang small team ni, baru lah kita expand.. InshaaALLAH

*******


After balik dari kelas, banyaklah miracle yg terjadi. Antara feedback mereka

*Viewer meningkat padahal video and gambar yang lebih kurang

*Banyak close sale and customer terus bankin je tak tanya banyak dah! Serentak juga masa tu memerlukan sangat wang sebanyak itu. Buka account dah ada duit. MasyaaALLAH. Hebatkan ALLAH

* tempahan hamper perniagaan sampingan yang sehingga 20 hamper same day kelas

* Pencuri pecah masuk kedai, tiba2 menunjukkan diri seketul muka dia gunakan phone yang dicuri setelah berbulan dia curi hp. Can you imagine?!

* Hati lebih tenang dan bahagia!! (ini sangat mahal)

dan banyak lagi miracle yg ummi mampu nak share!









Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature